Aalsmeer, 10 juli 2024

De wasstraat is voor de consument een hele logische plek om statiegeldverpakkingen in te kunnen leveren.

Auto wassen? Lever meteen je lege statiegeldflesjes en -blikjes in!

Consumenten nemen vaak voor onderweg een drankje mee of halen het bij een tankstation. Het lege statiegeldflesje of –blikje blijft nog wel eens liggen in de auto. Maar bij het wassen van de auto is er geen ontkomen aan, de auto wordt opgeruimd en het afval wordt weggegooid. Bij Loogman tanken en wassen in Aalsmeer kun je nu ook eenvoudig je statiegeldverpakkingen inleveren bij een statiegeldautomaat. Het statiegeld verschijnt vervolgens direct op je rekening dankzij Tikkie terug. Of kies voor de optie doneren en geef je statiegeld aan Kika.  

Het is een van de eerste wasstraten waar je flesjes en blikjes kan inleveren. De Loogman Groep is al veel bezig met afvalscheiding. Zo hebben ze onderzocht hoeveel afval en afvalsoorten klanten weggooien. De afvalbakken en logistiek zijn zo ingericht dat het afval netjes wordt gescheiden en dus beter gerecycled wordt. Dat doen ze nu ook voor statiegeldverpakkingen. Justin Rauwers, regiomanager, vertelt meer over de nieuwe samenwerking met Statiegeld Nederland: “Bij Loogman zijn we trots op onze samenwerking met Statiegeld Nederland. Deze samenwerking past perfect binnen onze visie om ons de komende 10 jaar te ontwikkelen tot een maximaal geautomatiseerde carwash in een duurzame ‘Loogman wereld’. Samen maken we recycling toegankelijker voor een schonere toekomst”. 

Een groep mensen (4 mannen, 1 vrouw) staan te glimlachen met een taart naast een fonkelnieuwe groene statiegeldautomaat.

Sinds vorig jaar is het bij alle bemande snelwegtankstations mogelijk om statiegeldverpakkingen in te leveren. Uit onderzoek blijkt dat nog niet iedereen hiervan op de hoogte is. Op sommige tankstations staat een innamemachine, bij andere kunnen de verpakkingen aan de balie worden ingeleverd. De verpakkingen worden dan handmatig gescand en het statiegeld wordt teruggegeven. Dankzij deze innamepunten voorkomen we dat de flesjes en blikjes in de berm of op de parkeerplaats belanden. En dit geldt voor steeds meer plekken, ook in de bebouwde kom. Naast Loogman tanken en wassen in Aalsmeer komen er deze zomer meerdere tankstations in de stad bij, zo ook in Rotterdam en Staphorst.  

Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland is blij met de statiegeldautomaat bij de wasstraat van Loogman: “Het is een voor de consument hele logische plek om statiegeldverpakkingen in te kunnen leveren. We hopen dan ook dat veel wasstraten het voorbeeld van Loogman volgen. Op deze manier bied je je klant gemak en komen er meer statiegeldverpakkingen terug.” 

Statiegeld Nederland heeft een toolkit ontwikkeld voor tankstations om consumenten bewust te maken dat tankstations innamepunten zijn. Deze tankstations kunnen bijvoorbeeld posters en stickers gebruiken om consumenten erop te wijzen dat ze daar hun flesjes en blikjes kunnen inleveren.  

Hillen legt uit waarom dit zo belangrijk is: “Maar 22% van de consumenten weet dat je bij een snelwegtankstation je flesjes en blikjes kunt inleveren. Daarom roepen wij tankstations op om vooral een poster op te hangen, want we weten dat de consument graag onderweg wil kunnen inleveren.” 

Een telefoon scant het scherm van een nieuwe statiegeldmachine. Zo krijg je meteen betaald als je je statiegeld onderweg inlevert.

Berichten & Nieuws

Statiegeld Nederland introduceert online locatiewijzer met inleverpunten

Den Haag, 03 oktober 2024

Met de locatiewijzer wordt het nog gemakkelijker om statiegeldverpakkingen in te leveren.

54 ludieke statiegeldautomaten geopend in drogisterij Medikamente Die Grenze

Elst, 30 september 2024

De drogisterijketen neemt vrijwillig het initiatief voor de inzameling, met "Holle Bolle Bert" als opvallende mascotte.

Toon meer

Berichten & Nieuws

Statiegeld Nederland introduceert online locatiewijzer met inleverpunten

Den Haag, 03 oktober 2024

Met de locatiewijzer wordt het nog gemakkelijker om statiegeldverpakkingen in te leveren.

Toon meer