Leidschendam, 06 september 2024

Door het vergemakkelijken van het proces, zullen er hopelijk meer consumenten hun statiegeldflesjes- en blikjes inleveren.

Krijg je statiegeld terug bij Kinepolis

Bezoekers van Kinepolis bioscopen in Leidschendam, Groningen en Breda krijgen vanaf nu hun statiegeld terug. In veel bioscopen kunnen bezoekers hun statiegeldflesjes en –blikjes al inleveren via donatiebakken, waarbij het statiegeld gedoneerd wordt aan goede doelen. Kinepolis is de eerste bioscoopketen met statiegeldautomaten waarbij bezoekers de optie hebben om het statiegeld via Tikkie direct op hun rekening te krijgen. Zo wordt het statiegeld gelijk teruggegeven, daar waar het wordt betaald en wordt het inleveren van statiegeldverpakkingen verder gestimuleerd.   

Nieuwe Statiegeldautomaat in bioscoop Kinepolis in winkelcentrum The Mall of the Netherlands.

Statiegeld terug op steeds meer locaties werkt motiverend 

Op steeds meer locaties in Nederland kunnen statiegeldverpakkingen worden ingeleverd én op steeds meer locaties kunnen consumenten hun statiegeld terugkrijgen. Bij supermarkten groter dan 200 m² en bemande tankstations langs de snelweg wordt statiegeld uitbetaald. Andere locaties nemen vrijwillig statiegeldverpakkingen in en bepalen zelf of ze statiegeld uitbetalen of doneren aan een erkend goed doel. Bij Kinepolis was tot voor kort alleen doneren mogelijk, maar door als eerste bioscoopketen statiegeldautomaten te plaatsen in Leidschendam, Groningen en Breda kan de bezoeker nu ook het statiegeld terugkrijgen. 

Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland, is blij met de plaatsing van nieuwe inlevermachines bij Kinepolis: “Ik vind het mooi om te zien dat men naast doneren steeds vaker de optie krijgt om ter plekke het statiegeld terug te krijgen. Dat geeft extra motivatie om statiegeldverpakkingen in te leveren en voor ons dus meer blikjes en flesjes om te recyclen. We hopen dat goed voorbeeld, goed doet volgen. Verkooppunten die ook inleverpunt willen worden kunnen zich bij ons melden.”  

Caspar Kortekaas, National Manager Food & Beverage bij Kinepolis, vult aan: “Bij Kinepolis willen we onze bezoekers niet alleen een ultieme filmervaring bieden, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. We zijn trots dat we als eerste bioscoopketen in Nederland de stap zetten om inlevermachines te testen en hiermee nog meer verpakkingen te laten recyclen. Uiteraard blijven we stimuleren om het statiegeld te doneren aan Stichting BIO en Stichting Jarige Job, maar zijn we blij om de bezoekers nu deze extra service te bieden.” 

Statiegeld terug op de rekening 

Na het inleveren van statiegeldflessen of -blikjes bij de inlevermachine, kunnen bezoekers via de machine kiezen voor de optie Tikkie, waarmee het statiegeld direct teruggestort wordt op rekening. Door de QR-code op het scherm te scannen met een smartphone wordt het bedrag meteen overgemaakt via de Tikkie-app. Moreno Kensmil, hoofd marketing bij Tikkie vertelt: “Door het statiegeld direct terug op je rekening te storten, zelfs tijdens een bioscoopbezoek, maken we het weer een stukje makkelijker. Geen gedoe meer met bonnetjes of contant geld; gewoon simpel, snel en betrouwbaar, precies zoals onze gebruikers het graag zien. Door het vergemakkelijken van het proces, zullen er hopelijk meer consumenten hun statiegeldflesjes- en blikjes inleveren.”

Berichten & Nieuws

Statiegeld Nederland verhuist naar nieuw kantoor

Leidschendam, 30 augustus 2024

Per 2 september verhuist Statiegeld Nederland naar een nieuwe locatie in Den Haag.

Krijg razendsnel je statiegeld terug op de Dutch Grand Prix

Zandvoort, 23 augustus 2024

Opgelet F1-fans: dankzij deze mobiele inzamelcontainer in Zandvoort krijg je razendsnel je statiegeld terug!

Engelstalige campagne om toeristen te informeren over statiegeld

Amsterdam, 01 augustus 2024

Niet iedere bezoeker uit het buitenland weet hoe het statiegeldsysteem werkt. Deze nieuwe Engelstalige campagne helpt toeristen om hun statiegeld terug te krijgen!

Toon meer

Berichten & Nieuws

Statiegeld Nederland verhuist naar nieuw kantoor

Leidschendam, 30 augustus 2024

Per 2 september verhuist Statiegeld Nederland naar een nieuwe locatie in Den Haag.

Krijg razendsnel je statiegeld terug op de Dutch Grand Prix

Zandvoort, 23 augustus 2024

Opgelet F1-fans: dankzij deze mobiele inzamelcontainer in Zandvoort krijg je razendsnel je statiegeld terug!

Toon meer